مالابیج
مالابیج یا مالاتا از غذاهای محلی گیلان و مازندران است. محلیها این غذا را که از ترکیب ماهی سفید، سبزیهای معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر مهیا میشود، با حرارت آتش و زغال آماده میکنند. امروزه با وجود فر و ماکرویوها پخت این غذا راحتتر و سریعتر شده است. محلیها اغلب این غذا را با ماهی سفید نر درست میکنند، زیرا بر این باور هستند که ماهی سفید نر از نوع مادهی آن خوشمزهتر، لذیذتر و گوشت آن سفتتر است. بعد از پاک کردن ماهی، شکم آن را با محتویات حاوی رب انار و گردو و ادویهها پر میکنند و با نخ و سوزن میدوزند، سپس آن را با حرارت آتش یا فر میپزند. علاقهمندان به غذاهای دریایی طبخ این خوراک خوشمزه را از دست ندهید.