انواع روغن زیتون
زمانی که به فروشگاههای مختلف سر میزنید میتوانید انواع مختلفی از روغن زیتون را بیابید.
استاندارد IOOC:
شورای بین المللی روغن زیتون ( IOOC ) استانداردی را برای روغن زیتون منتشر کرده است. این شورا توضیحات مختصری در مورد انواع مختلفی از روغن زیتون فراهم کرده است که برخی از این توضیحات را در زیر مشاهده میکنید:
روغن زیتون فوق بکر یا فرا بکر (Extra virgin)
روغن زیتون فوق بکر نوع قابل مصرف روغن زیتون است که دارای محتوای اسیدی آزاد است و تقریبا ۰.۸ گرم در هر ۱۰۰ گرم می باشد. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمیشود.
روغن زیتون خالص یا بکر (virgin)
روغن زیتون بکر روغنی است که به طور مکانیکی و فیزیکی آماده میشود. بعد از پردازش معمولا هیچ تغییری در آن صورت نمیگیرد. روغن زیتون بکر قابل مصرف دارای اسید ۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم است. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمیشود.
روغن زیتون معمولی
این روغن ترکیبی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون بکر خوردنی است. محتوای اسید چرب آن ۱ گرم در ۱۰۰ گرم میباشد
روغن زیتون خالص یا تصفیه شده
این روغن از تصفیهی روغن زیتون بکر بدست میآید.
روغن مخصوص سوخت و چراغ
این روغن برای مصارف انسانی نیست و تقریبا ۳.۳ گرم اسید در هر ۱۰۰ گرم دارد. از این روغن برای مقاصد تصفیه، فنی و روشنایی استفاده میشود.